За автомобилния салон в Чикаго, Toyota извади 2017 Tacoma TRD Pro. Очакван на пазара през есента, фокусирания към оф-роуд модел е базиран на Tacoma TRD Off-Road 4×4 Double Cab. Машината е със специална решетка, редица черни елементи по екстериора и също така черни 16-инчови колела, обути с оф-роуд гуми Goodyear Wrangler All-Terrain с кевларени влакна, за усилване.

Видео>>>

Toyota Tacoma TRD Pro разполага и с други оф-роуд подобрения като уширители на калниците, предпазващи купето от нахвърляне с кал, алуминиева защита на двигателя и фарове с усилени дълги светлини, които светят много по-надалеч от обикновените. Уникалният стил от каросерията може да се види и в салона, където дизайнерите са поставили черни кожени седалки с избродиран надпис TRD Pro. Също така, добавен е нов кожен мултифункционален волан, специални лесно почистващи се стелки и информационно-развлекателна система Entune с 4,2-инчов дисплей. Там има вградени висотомер и наклономер, особено полезни джаджи при преодоляване на силно пресечен терен.

Tacoma2

За задвижването на Toyota Tacoma TRD Pro се грижи 3,5-литров V6 бензинов двигател с максимална мощност от 278 конски сили и максимален въртящ момент от 360 Нм. Моторът може да бъде стикован с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия. Без значение от кутията, Tacoma TRD Pro е с 4х4 задвижване с бавни предавки и електронен диференциал с ограничено приплъзване. И тъй като моделът е с оф-роуд предназначение, инженерите на Тойота са монтирали амортисьори FOX 2.5 Internal с байпасове и тунингови TRD пружини с 2,5- сантиметров лифт кит отпред. Отзад пък, стандартните ресори са заменени от усилени с прогресивни настройки на твърдостта.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *