Volkswagen вече приема официално поръчки да своя електрически хечбек ID.3., като на старта на продажбите показа как ще изглежда той, а също така и разкри допълнителни технически характеристики.

Цифрата 3 в името подсказва, че новият модел е компактен автомобил. Първата партида от него ще се състои от 30 000 електромобила Volkswagen ID.3 1ST, които ще получат акумулатори със средна мощност. За да си поръча модела, клиентът трябва да внесе депозит от 1000 евро. Най-скъпата версия на пазара в Германия ще струва 40 000 евро, като първите доставки до крайни клиенти ще бъдат осъществени в средата на 2020 г.

Премиерата на Volkswagen ID.3 ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември, а серийното производство ще стартира през ноември. В основата на автомобила е модулната платформа MEB, специално разработена за електромобили. Хечбекът ще бъде оборудван само с един електромотор с мощност 170 к.с., като ще получи 3 модификации, които ще се различават по пробега с едно зареждане.

Базовият вариант ще изминава 330 км (батерии с 48 кВт/ч), а „средният“ (55 кВт/ч) – 420 км. Топ-версията съответно ще има най-мощни батерии – 62 кВт/ч, които ще позволяват пробег от 550 км.

Поръчките се приемат в 29 държави от Европа, като според експертите, най-голям интерес към модела ще има в Германия, Австрия, Франция, Норвегия, Холандия и Великобритания.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *