В навечерието на автосалона в Лос Анжелис компанията Volkswagen разкри информация за концептуалния си модел Passat GT, който ще трябва да се появи в серийно производство през следващите 2 години.

Дизайнът на концепта изцяло повтаря стила на актуалното поколение на модела, но все пак разлики между двата автомобила има. VW Passat GT ще може да бъде различен по решетката на радиатора, която е получила допълнителни черни елементи, както и емблема GT. Променени са още предната броня и капака на двигателя.

В задната част също има нови елементи. Различни са формата на багажника, на бронята, на стоповете, както и на тръбите на изпускателната система. Появил се е и малък допълнителен спойлер на капака на багажника.

vw-gt2

Под капака на Volkswagen Passat GT е поставен 3,6-литров VR6 TSI мотор с мощност 280 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна роботизирана DSG-трансмисия. Останалите подробности за силовия агрегат ще бъдат обявени след премиерата на автомобила.

От компанията публикува и снимки на салона, където обновяването е засегнало поставянето на спортни седалки, а използваните материали са от много по-високо качество от досегашните.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *